Gesundheit

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Vlagateljica peticije poziva institucije EU, naj dosežejo, da Nemčija zmanjša mejne in opozorilne vrednosti za elektromagnetno sevanje v bivalnih in spalnih prostorih ter na delovnem mestu. Vlagateljica meni, da bi bilo treba omogočiti financiranje razvoja oddajnikov, ki bi delovali s spremenljivo močjo in se samodejno preklopili v stanje pripravljenosti. Po njenih besedah se državljani ne morejo ubraniti pred izpostavljenostjo elektromagnetnim poljem, treba bi jih bilo zaščititi z opozorilnimi vrednostmi, ki bi bile nižje kot 1 µW/m². Navaja več posledic množične izpostavljenosti sevanju mobilnih telefonov, npr. zbolevanje in potrebo po oskrbi, ki imajo ekonomske in socialne učinke. Meni, da se s tem, da državljani niso zaščiteni, kršijo njihove temeljne pravice.

Thank you for your support, I. K.