Gesundheit

относно максимално допустимите нива на електромагнитните полета в Германия

Petitioner
28 Supporters 28 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията отправя искане към институциите на ЕС да направят така, че Германия да намали максимално допустимите и предупредителните нива на електромагнитно излъчване в жилищните зони, местата за сън и на работното място. Вносителката на петицията счита, че следва да се предостави финансиране за разработване на предаватели с променлива мощност, които автоматично да влизат в режим „в готовност“. Според вносителката на петицията гражданите не са в състояние да се защитят от експозиция на електромагнитни полета и следва да бъдат защитени чрез нива на предупреждение под 1 µW/m². Вносителката на петицията посочва няколко последици от масираната експозиция на излъчване от мобилни телефони, като например че хората се разболяват или се нуждаят от грижи, което има икономически и социални последици. Тя счита, че настоящата липса на защита на гражданите е нарушение на техните основни права.