Verkehr

W sprawie bezpieczeństwa na drogach w Bułgarii

Галина Петрова
  1. Launched 20/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Składająca petycję padła pośrednio ofiarą wypadku samochodowego (straciła w nim członka rodziny). Składająca petycję skarży się na niedociągnięcia w bułgarskim systemie profilaktyki obejmującym sprawców wykroczeń drogowych, ich kontroli i odpowiedzialności karnej. Składająca petycję sugeruje wprowadzenie zróżnicowanych środków, by poprawić sytuację, takich jak działające kamery z radarem mierzące prędkość na drogach, określone kary dla osób systematycznie dopuszczających się wykroczeń w ruchu drogowym, obowiązkowe kamery w samochodach, szkolenia dotyczące bezpieczeństwa w okresie pierwszych pięciu lat prowadzenia pojazdu oraz regularne badania lekarskie kierowców powyżej 50 roku życia. Składająca petycję opowiada się za stworzeniem oficjalnej platformy online dla sygnalistów, gdzie obywatele mogliby przesyłać dowody naruszeń i która chroniłaby ich przed sprawcami.

Thank you for your support, Галина Петрова