Traffic & transportation

O sigurnosti na cestama u Bugarskoj

Petitioner
12 supporters 12 in European Union

Collection finished

12 supporters 12 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke neizravna je žrtva prometne nesreće (izgubila je članove obitelji u prometnoj nesreći). Žali se na nedostatke bugarskog sustava za sprečavanje i kontrolu prometnih prekršaja te kaznenu odgovornost počinitelja tih prekršaja. U cilju poboljšanja te situacije predlaže provedbu raznih mjera kao što su uvođenje više funkcionalnih kamera za nadzor brzine, konkretne kazne za sustavne počinitelje, obvezne kamere u automobilima, osposobljavanje u području sigurnosti tijekom prvih pet godina vozačkog iskustva i redovite liječničke preglede vozača starijih od 50 godina. Podnositeljica predstavke zalaže se za uspostavu službene platforme na internetu za zviždače gdje bi građani mogli podnositi dokaze o prekršajima te se zaštititi od počinitelja.

Link to the petition

Image with QR code