Verkehr

O sigurnosti na cestama u Bugarskoj

Галина Петрова
  1. Launched 20/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Podnositeljica predstavke neizravna je žrtva prometne nesreće (izgubila je članove obitelji u prometnoj nesreći). Žali se na nedostatke bugarskog sustava za sprečavanje i kontrolu prometnih prekršaja te kaznenu odgovornost počinitelja tih prekršaja. U cilju poboljšanja te situacije predlaže provedbu raznih mjera kao što su uvođenje više funkcionalnih kamera za nadzor brzine, konkretne kazne za sustavne počinitelje, obvezne kamere u automobilima, osposobljavanje u području sigurnosti tijekom prvih pet godina vozačkog iskustva i redovite liječničke preglede vozača starijih od 50 godina. Podnositeljica predstavke zalaže se za uspostavu službene platforme na internetu za zviždače gdje bi građani mogli podnositi dokaze o prekršajima te se zaštititi od počinitelja.

Thank you for your support, Галина Петрова