Verkehr

O bezpečnosti cestnej premávky v Bulharsku

Галина Петрова
  1. Launched 20/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Predkladateľka petície je nepriamou obeťou dopravnej nehody (prišla pri nej o svojich rodinných príslušníkov). Sťažuje sa na nedostatky bulharského systému prevencie, kontroly a trestnej zodpovednosti osôb, ktoré spôsobia dopravnú nehodu. Na zlepšenie situácie navrhuje zaviesť rôzne opatrenia, napríklad väčší počet funkčných kamier na meranie rýchlosti, osobitné sankcie pre osoby, ktoré sa pravidelne dopúšťajú priestupkov, povinné kamery vo vozidlách, školenia o bezpečnosti počas 5 prvých rokov riadenia vozidla a pravidelné zdravotné kontroly vodičov starších ako 50 rokov. Podporuje tiež vytvorenie oficiálnej internetovej platformy pre oznamovateľov, na ktorej by občania mohli predkladať dôkazy o spáchaní priestupkov a zároveň by boli chránení pred ich páchateľmi.

Thank you for your support, Галина Петрова