Verkehr

Ve věci bezpečnosti silničního provozu v Bulharsku

Галина Петрова
  1. Launched 20/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Předkladatelka petice je nepřímou obětí dopravní nehody (ztratila při dopravní nehodě své rodinné příslušníky). Stěžuje si na nedostatky bulharského systému prevence, kontroly a trestní odpovědnosti pachatelů trestných činů v silničním provozu. Navrhuje zavedení různých opatření s cílem tuto situaci zlepšit, jako např. funkčnější kamery pro měření rychlosti silničního provozu, specifické postihy pro osoby opakovaně porušující dopravní předpisy, povinné kamery uvnitř automobilů, školení o bezpečnosti během prvních 5 let řízení a pravidelné zdravotní kontroly řidičů nad 50 let. Předkladatelka se vyslovuje pro vytvoření oficiální internetové platformy pro oznamovatele, kde by svědkové mohli předkládat důkazy o spáchaných přestupcích a zároveň by byli proti jejich pachatelům chráněni.

Thank you for your support, Галина Петрова