Verkehr

Галина Петрова
  1. Launched 20/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Vlagateljica peticije je posredna žrtev prometne nesreče (njeni družinski člani so izgubili življenje v prometni nesreči). Pritožuje se zaradi pomanjkljivosti bolgarskega sistema preprečevanja, nadzora in kazenske odgovornosti za storilce kaznivih dejanj v cestnem prometu. Predlaga uvedbo različnih ukrepov za izboljšanje te situacije, kot so kamere za merjenje hitrosti, posebne kazni za večkratne kršitelje, obvezne kamere v avtomobilih, varnostno usposabljanje v prvih 5 letih vožnje in redne zdravstvene preglede voznikov, starejših od 50 let. Vlagateljica peticije se zavzema za vzpostavitev uradne spletne platforme za žvižgače, kjer bi državljani lahko predložili dokazila o kršitvah in bi bili zaščiteni pred storilci kaznivega dejanja.

Thank you for your support, Галина Петрова