Verkehr

1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията е косвена жертва на пътнотранспортно произшествие (загубила е членове на семейството си в пътнотранспортно произшествие). Тя се оплаква от слабостите на българската система за превенция, контрол и наказателна отговорност за извършителите на пътнотранспортни престъпления. Тя предлага въвеждането на разнообразни мерки, за да се подобри тази ситуация, като например повече действащи камери за засичане на скоростта на движение по пътищата, специфични санкции за системните нарушители, задължителни камери в автомобилите, обучения за безопасност през първите 5 години шофиране и редовни медицински прегледи на водачите над 50 годишна възраст. Вносителката на петицията подкрепя създаването на официална онлайн платформа за лицата, подаващи сигнали за нередности, в която гражданите да могат да представят доказателства за нарушения и да бъдат защитени от извършителя.

openPetition international