Finanzen

W imieniu Financial Fraud Victims International, w sprawie środków mających na celu zwalczanie oszustw związanych z internetowymi usługami inwestycyjnymi

Financial Fraud Victims International
  1. Launched December 2019

Składająca petycję zwraca uwagę na rosnącą liczbę ofiar oszustw związanych z internetowymi usługami inwestycyjnymi oraz brak odpowiedniej reakcji organów ścigania na tę poważną falę cyberprzestępczości. Składająca petycję proponuje szereg środków mających na celu ochronę obywateli i ściganie przestępców, a mianowicie: większą rozliczalność banków, bardziej rygorystyczne procedury dotyczące otwierania nowych rachunków, bardziej rygorystyczne zasady weryfikacji dostawców domen, zwiększone uprawnienia policji w sprawach dotyczących nadużyć finansowych oraz wzmocnioną współpracę między organami ścigania. Składająca petycję proponuje również wprowadzenie bardziej rygorystycznych międzynarodowych umów prawnych w celu ułatwienia ścigania oszustów internetowych poza granicami kraju oraz w celu egzekwowania odnośnych wyroków sądowych.

Thank you for your support, Financial Fraud Victims International