Finanzen

Jménem organizace Financial Fraud Victims International ve věci opatření pro boj proti podvodům, k nimž dochází v souvislosti s investováním po internetu

Financial Fraud Victims International
  1. Launched December 2019

Překladatelka petice upozorňuje na rostoucí počet obětí podvodů při investování na internetu a na nedostatečné vymáhání právních předpisů, které by odpovídajícím způsobem reagovalo na tuto vlnu závažné kyberkriminality. Navrhuje několik opatření s cílem chránit občany a trestně stíhat pachatele, například: rozšířením odpovědnosti bank, zavedením přísnějšího postupu pro zřizování nových bankovních účtů, důraznějšími pravidly pro ověřování poskytovatelů internetových domén, rozšířením pravomocí pro policii při stíhání podvodného jednání a posílením spolupráce mezi donucovacími orgány. Předkladatelka také navrhuje, aby se sjednaly přísnější mezinárodní dohody za účelem usnadnění stíhání kybernetických podvodníků za hranicemi jednotlivých států a výkonu příslušných soudních rozhodnutí.

Thank you for your support, Financial Fraud Victims International