Finanzen

Dėl kovos su sukčiavimu internetinių investicijų srityje priemonių

Financial Fraud Victims International
  1. Launched December 2019

Peticijos pateikėja atkreipia dėmesį į vis didėjantį nuo sukčiavimo internetinių investicijų srityje nukentėjusių asmenų skaičių ir į tai, kad nėra tinkamo teisėsaugos atsako reaguojant į šią nerimą keliančią kibernetinių nusikaltimų bangą. Peticijos pateikėja siūlo keletą priemonių, kuriomis būtų siekiama apsaugoti piliečius ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn nusikaltėlius, pavyzdžiui: didesnė bankų atskaitomybė, griežtesni naujų sąskaitų atidarymo protokolai, griežtesnės domeno paslaugų teikėjų tikrinimo taisyklės, didesnė policijos kompetencija sukčiavimo srityje ir glaudesnis teisėsaugos tarnybų bendradarbiavimas. Peticijos pateikėja taip pat siūlo numatyti griežtesnius tarptautinius teisinius susitarimus, kad būtų lengviau persekioti internete veikiančius sukčiautojus už valstybinių sienų ribų, ir užtikrinti, kad būtų vykdomi atitinkami teismo sprendimai.

Thank you for your support, Financial Fraud Victims International