Umwelt

W imieniu Ecologistas en Acción, w sprawie pominięcia w ogólnym miejskim planie zagospodarowania przestrzennego Trebujena (Kadyks) strategicznej oceny oddziaływania na środowisko

Ecologistas en Acción
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Składający petycję wyraża zaniepokojenie w związku ze zmianą ogólnego miejskiego planu zagospodarowania przestrzennego zatwierdzoną w dniu 8 maja 2019 r. przez władze gminne Trebujena z naruszeniem dyrektywy 2001/42/WE i dyrektywy 92/43/EWG, która poważnie zagraża SOO-OSO Doñana i SOO ujście rzeki Gwadalkiwir. Zmiana ta skutecznie umożliwia budowę 300 lokali mieszkalnych w ramach planu zagospodarowania przestrzennego, rozszerzając pozwolenia na budowę w celu uruchomienia niezbędnych inwestycji w zakresie infrastruktury dostępowej, zagospodarowania terenu i budowy pola golfowego. Przewiduje również dywersyfikację, umożliwiając prowadzenie działalności gospodarczej i instalacje prywatne. Planowana inwestycja (która jest ujęta w planie w sekcji 16 – Turystyka) sąsiaduje z dwoma specjalnymi obszarami ochrony Natura 2000 – ujściem rzeki Gwadalkiwir (Bajo Guadalquivir ES6150019) i Doñana (ES0000024).

Thank you for your support, Ecologistas en Acción

openPetition international