Umwelt

Za sdružení Ecologists in Action, ve věci strategického environmentálního hodnocení v obecném plánu územního rozvoje ve městě Trebujena (Cádiz)

Ecologistas en Acción
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Předkladatel petice vyjadřuje obavy ohledně změny obecného plánu územního rozvoje schváleného dne 8. května 2019 obecními orgány obce Trebujena v rozporu se směrnicí 2001/42/ES a směrnicí 92/43/EHS, které vážně ohrožují zvláštní oblast ochrany – zvláště chráněnou oblast Doñana a zvláštní oblast ochrany ústí řeky Guadalquivir. Tato změna fakticky dává zelenou výstavbě 300 obytných jednotek v rámci územního plánu a rozšiřuje stavební povolení tak, aby se navýšily nezbytné investice do prací na přístupových cestách a infrastruktuře, výstavby nemovitostí a golfového hřiště. Rovněž zahrnuje diverzifikaci, což umožní podnikatelskou činnost a soukromá zařízení. Plánovaná výstavba (která je zahrnuta do plánu podle oddílu 16 – cestovní ruch) sousedí se dvěma zvláštními oblastmi ochrany sítě Natura 2000 – ústí řeky Guadalquivir (Bajo Guadalquivir ES6150019) a Doñana (ES0000024).

Thank you for your support, Ecologistas en Acción

openPetition international