Umwelt

Trebujena (Cádiz) általános városfejlesztési tervével kapcsolatban elmulasztott stratégiai környezeti vizsgálatról

Ecologistas en Acción
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

A petíció benyújtója aggodalmának ad hangot az általános városfejlesztési tervnek a trebujenai helyi önkormányzat által 2019. május 8-án elfogadott, a 2001/42/EK irányelvet és a 92/43/EGK irányelvet sértő módosítása miatt, amely súlyos veszélyt jelent a Doñana különleges természetmegőrzési és madárvédelmi területre és a Guadalquivir torkolatának különleges természetmegőrzési területére. Ez a módosítás gyakorlatilag zöld utat ad 300 lakóegység építéséhez a földhasználati terv keretében, építési engedélyeket adva a hozzáféréshez és az infrastrukturális munkálatokhoz, az ingatlanfejlesztéshez és egy golfpálya építéséhez szükséges beruházások megvalósításához. Lehetőséget biztosít többféle tevékenység, többek között üzleti tevékenység és magánlétesítmények működése számára. A tervezett fejlesztési projekt – amely a városfejlesztési tervben az idegenforgalmi célú 16. szektorként szerepel – helyszíne határos két Natura 2000 különleges természetmegőrzési területtel, a Guadalquivir torkolatával (Bajo Guadalquivir ES6150019) és a Doñana Nemzeti Parkkal (ES0000024).

Thank you for your support, Ecologistas en Acción

openPetition international