Umwelt

1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Vlagatelj peticije izraža zaskrbljenost zaradi spremembe splošnega urbanističnega razvojnega načrta, ki so ga 8. maja 2019 odobrili občinski organi občine Trebujena ter ki pomeni kršitev Direktive 2001/42/ES in Direktive 92/43/EGS ter resno ogroža posebno ohranitveno območje/posebej zavarovano območje Doñana in posebno ohranitveno območje ustja reke Guadalquivir. Ta sprememba dejansko pomeni zeleno luč za gradnjo 300 stanovanjskih enot v skladu z načrtom rabe zemljišč, s čimer razširja gradbena dovoljenja za spodbujanje potrebnih naložb za ureditev dostopa in infrastrukturna dela, razvoj nepremičnin in postavitev igrišča za golf. Poleg tega predvideva diverzifikacijo ter s tem omogoča poslovno dejavnost in zasebne objekte. Predvidena gradbena dela (ki so vključena v načrt pod oddelkom 16 – Turizem) naj bi bila izvedena v bližini posebnih ohranitvenih območij Natura 2000 – ustje reke Guadalquivir (Bajo Guadalquivir ES6150019) in nacionalni park Doñana (ES0000024).

Thank you for your support, Ecologistas en Acción

openPetition international