Umwelt

U ime organizacije „Ecologists in Action”, o izostavljanju strateške procjene okoliša u generalnom urbanističkom planu Trebujene (Cádiz)

Ecologistas en Acción
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Podnositelj predstavke izražava zabrinutost u pogledu izmjene generalnog urbanističkog plana koju su 8. svibnja 2019. odobrile općinske vlasti u Trebujeni, kršeći Direktivu 2001/42/EZ i Direktivu 92/43/EEZ te ozbiljno ugrožavajući SAC-PZP Doñana i SAC estuarij rijeke Guadalquivir. Ta izmjena učinkovito daje dopuštenje za gradnju 300 stambenih jedinica u okviru prostornog plana, proširujući građevinske dozvole kako bi se iskoristila ulaganja potrebna za pristupne i infrastrukturne radove, razvoj nekretnina i izgradnju golf terena. Osim toga, omogućava diversifikaciju dopuštanjem poslovnih djelatnosti i privatnih instalacija. Planirani razvoj (uključen u plan u poglavlju 16. - Turizam) nalazi se u blizini dva posebna područja očuvanja u okviru mreže Natura 2000 - estuarija rijeke Guadalquivir (Bajo Guadalquivir ES6150019) i Doñane (ES0000024).

Thank you for your support, Ecologistas en Acción

openPetition international