Umwelt

V mene združenia Ecologists in Action, o nevykonaní strategického environmentálneho hodnotenia v rámci všeobecného plánu rozvoja mesta Trebujena (Cádiz)

Ecologistas en Acción
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Predkladateľ petície vyjadruje znepokojenie nad zmenou všeobecného plánu rozvoja mesta Trebujena, ktorú 8. mája 2019 schválili miestne orgány v rozpore so smernicou 2001/42/ES a smernicou 92/43/EHS, čo vážne ohrozuje osobitné chránené územie Doñana a osobitné chránené územie ústia rieky Guadalquivir. Touto zmenou sa v rámci územného plánovania povoľuje výstavba 300 bytových jednotiek, pričom došlo k rozšíreniu stavebných povolení s cieľom získať potrebné investície na výstavbu prístupových ciest a infraštruktúrne práce, rozvoj výstavby a golfového ihriska. Stanovuje sa v nej aj diverzifikácia, ktorá umožňuje podnikateľskú činnosť a súkromné zariadenia. Plánovaný rozvoj (ktorý je v pláne zahrnutý v rámci oddielu 16 – cestovný ruch) susedí s dvoma osobitnými chránenými územiami sústavy Natura 2000 – s ústím rieky Guadalquivir (Bajo Guadalquivir ES6150019) a s oblasťou Doñana (ES0000024).

Thank you for your support, Ecologistas en Acción

openPetition international