Tiere

W imieniu „Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial”, w sprawie zarzutu nieprzestrzegania przez Hiszpanię prawodawstwa UE dotyczącego rozrostu intensywnej hodowli zwierząt gospodarskich

Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składająca petycję informuje, że w ciągu ostatnich kilku lat w Hiszpanii nastąpił gwałtowny przyrost gospodarstw prowadzących intensywną hodowlę, co ma tragiczne skutki dla rozwoju społeczno-gospodarczego oraz dla środowiska, zdrowia i jakości życia na obszarach wiejskich, na których gospodarstwa te są zlokalizowane. Twierdzi ona, że strefy buforowe między poszczególnymi gospodarstwami hodowlanymi oraz między tymi gospodarstwami i centrami miast są zdecydowanie niewystarczające. Jej zdaniem różnice w przepisach krajowych poszczególnych państw członkowskich sprzyjają rozwojowi gospodarstw prowadzących intensywną hodowlę zwierząt gospodarskich w krajach, w których przepisy te nie są tak surowe, jak ma to miejsce w Hiszpanii.

Thank you for your support, Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial

openPetition international