Tiere

W imieniu „Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial”, w sprawie zarzutu nieprzestrzegania przez Hiszpanię prawodawstwa UE dotyczącego rozrostu intensywnej hodowli zwierząt gospodarskich

Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składająca petycję informuje, że w ciągu ostatnich kilku lat w Hiszpanii nastąpił gwałtowny przyrost gospodarstw prowadzących intensywną hodowlę, co ma tragiczne skutki dla rozwoju społeczno-gospodarczego oraz dla środowiska, zdrowia i jakości życia na obszarach wiejskich, na których gospodarstwa te są zlokalizowane. Twierdzi ona, że strefy buforowe między poszczególnymi gospodarstwami hodowlanymi oraz między tymi gospodarstwami i centrami miast są zdecydowanie niewystarczające. Jej zdaniem różnice w przepisach krajowych poszczególnych państw członkowskich sprzyjają rozwojowi gospodarstw prowadzących intensywną hodowlę zwierząt gospodarskich w krajach, w których przepisy te nie są tak surowe, jak ma to miejsce w Hiszpanii.

Thank you for your support, Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial