Tiere

Za sdružení „Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial“, ve věci údajného nedodržování právních předpisů EU o rozšiřování intenzivního chovu hospodářských zvířat ze strany Španělska

Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatelka uvádí, že plánování intenzivních chovů hospodářských zvířat ve Španělsku se v posledních několika letech exponenciálně zvýšilo, což má hrozivé důsledky pro socioekonomický rozvoj a životní prostředí, zdraví a kvalitu života ve venkovských oblastech, kde se tyto chovy nacházejí. Uvádí, že nárazníkové zóny mezi jednotlivými podniky zabývajícími se chovem hospodářských zvířat a mezi farmami a městskými centry jsou zjevně nedostatečné. Podle jejího názoru rozdíly v právních předpisech jednotlivých členských států podporují růst intenzivních chovů hospodářských zvířat v zemích, kde pravidla nejsou tak přísné, jako tomu je v případě Španělska.

Thank you for your support, Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial