Tiere

V mene Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial, o údajnom nedodržiavaní právnych predpisov EÚ o šírení intenzívneho chovu hospodárskych zvierat zo strany Španielska

Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľka petície uvádza, že v posledných rokoch došlo v Španielsku k prudkému nárastu počtu poľnohospodárskych podnikov s intenzívnym chovom hospodárskych zvierat, čo má mimoriadne nepriaznivé dôsledky na sociálno-ekonomický rozvoj a životné prostredie, zdravie a kvalitu života vo vidieckych oblastiach, v ktorých sa nachádzajú. Uvádza, že ochranné zóny medzi jednotlivými podnikmi na chov hospodárskych zvierat a medzi poľnohospodárskymi podnikmi a centrami miest zjavne nie sú dostatočné. Podľa jej názoru rozdiely v právnych predpisoch jednotlivých členských štátov podporujú šírenie intenzívneho chovu hospodárskych zvierat v krajinách, v ktorých pravidlá nie sú natoľko prísne ako v Španielsku.

Thank you for your support, Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial