Tiere

от името на „Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial“, относно предполагаемо неспазване от страна на Испания на законодателството на ЕС относно разпространението на интензивно животновъдство

Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията съобщава, че през последните няколко години в Испания планирането на стопанствата за интензивно животновъдство е нараснало експоненциално с тежки последици за социално-икономическото развитие и околната среда, здравето и качеството на живот в селските райони, където се намират стопанствата. Тя твърди, че буферните зони между отделните животновъдни стопанства и между стопанствата и градските центрове са очевидно недостатъчни. Според нея разликите в законодателствата на отделните държави членки насърчават растежа на стопанствата с интензивно животновъдство в страните, в които правилата не са толкова строги, какъвто е случаят в Испания.

Thank you for your support, Coordinadora Estatal Stop Ganadería Industrial