Versorgung

0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtóját aggasztja a szennyvíziszap mezőgazdasági felhasználása Európában és különösen Olaszországban. Kifogásolja az olasz kormány által elfogadott azon rendeletet, amely lehetővé teszi a szennyvíziszap trágyaként való, mezőgazdasági földterületeken történő felhasználását. A petíció benyújtója szerint az olasz jogszabályok és a környezetvédelmi regionális ügynökség (a továbbiakban: l’Arpa Torino) nem alkalmaznak kellően szigorú előírásokat az iszap Olaszországban történő kezelésére és ártalmatlanítására. A petíció benyújtója kifejti, hogy ennek következtében az iszapot más ipari hulladékokkal együtt használják fel, amelyek nagy koncentrációban tartalmaznak vegyi anyagokat, és ami talajszennyezéshez vezet. A petíció benyújtója ezért az Európai Parlamenthez fordul az iszap mezőgazdaságban való európai felhasználásának betiltása érdekében.

Thank you for your support, Socialwelfare