Versorgung

O zákaze využívania splaškových kalov v poľnohospodárstve v Európe

Socialwelfare
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľa petície znepokojuje využívanie splaškových kalov v poľnohospodárstve v Európe, a najmä v Taliansku. Odsudzuje dekrét prijatý talianskou vládou, ktorý umožňuje využitie splaškových kalov ako hnojiva na poľnohospodárskych pôdach. Podľa predkladateľa petície talianske právne predpisy a regionálna agentúra pre ochranu životného prostredia (l’Arpa Torino) nedostatočne uplatňujú vysoké normy na spracovanie a likvidáciu kalu v Taliansku. Predkladateľ petície vysvetľuje, že v dôsledku toho sa kal využíva spolu s priemyselným odpadom, ktorý obsahuje vysokú koncentráciu chemických látok a vedie k znečisteniu pôdy. Predkladateľ petície sa preto obracia na Európsky parlament a žiada zákaz využívania splaškov v poľnohospodárstve v Európe.

Thank you for your support, Socialwelfare