Versorgung

O prepovedi uporabe blata iz čistilnih naprav v kmetijstvu v Evropi ,

Socialwelfare
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Vlagatelj peticije je zaskrbljen zaradi uporabe blata iz čistilnih naprav v kmetijstvu v Evropi in zlasti v Italiji. Obsoja odlok, ki ga je sprejela italijanska vlada in dovoljuje uporabo blata iz čistilnih naprav kot gnojilo na kmetijskih zemljiščih. Po njegovem mnenju italijanska zakonodaja ne določa, regionalna agencija za varstvo okolja (Arpa Torino) pa ne uporablja dovolj visokih standardov za obdelavo in odlaganje blata iz čistilnih naprav. Vlagatelj peticije pojasnjuje, da se zaradi tega to blato uporablja skupaj z drugimi industrijskimi odpadki, ki vsebujejo velike koncentracije kemikalij in povzročajo onesnaženost tal. Zato se obrača na Evropski parlament, da bi ta pozval k prepovedi uporabe blata iz čistilnih naprav v kmetijstvu v Evropi.

Thank you for your support, Socialwelfare