Versorgung

Ve věci zrušení používání kalů z čistíren odpadních vod v oblasti zemědělství v Evropě

Socialwelfare
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatel je znepokojen používáním kalů z čistíren odpadních vod v zemědělství v Evropě, a to zejména v Itálii. Kritizuje nařízení přijaté italskou vládou, které umožňuje používat kaly z čistíren odpadních vod jako hnojivo zemědělské půdy. Podle předkladatele italská legislativa a místní agentura pro ochranu životního prostředí („l’Arpa Torino”) neaplikují dostatečně přísné normy pro nakládání s kaly a jejich likvidaci. Vysvětluje, že v důsledku toho jsou kaly používány společně s dalším průmyslovým odpadem, který obsahuje vysoké koncentrace chemikálií, což vede ke znečišťování půdy. Předkladatel se proto obrací na Evropský parlament, aby vyzval k zákazu používání kalů v zemědělství v Evropě.

Thank you for your support, Socialwelfare