Economy

σχετικά με την απαγόρευση της χρησιμοποίησης ιλύος καθαρισμού λυμάτων στη γεωργία στην Ευρώπη

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων εκφράζει την ανησυχία του για τη χρησιμοποίηση ιλύος καθαρισμού λυμάτων στη γεωργία στην Ευρώπη, και ειδικότερα στην Ιταλία. Καταγγέλλει διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης το οποίο επιτρέπει τη χρησιμοποίηση ιλύος καθαρισμού λυμάτων ως λιπάσματος σε γεωργικά εδάφη. Σύμφωνα με τον αναφέροντα, η ιταλική νομοθεσία και ο περιφερειακός οργανισμός για την προστασία του περιβάλλοντος («l’Arpa Torino») δεν εφαρμόζουν επαρκώς υψηλά πρότυπα για την επεξεργασία και διάθεση της ιλύος καθαρισμού λυμάτων στην Ιταλία. Ο αναφέρων εξηγεί ότι, ως αποτέλεσμα, η ιλύς καθαρισμού λυμάτων χρησιμοποιείται μαζί με άλλα βιομηχανικά απόβλητα που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση χημικών ουσιών και οδηγούν σε μόλυνση του εδάφους. Ως εκ τούτου, ο αναφέρων απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζητεί την απαγόρευση της χρησιμοποίησης ιλύος καθαρισμού λυμάτων στη γεωργία στην Ευρώπη.

Link to the petition

Image with QR code