Versorgung

относно забраната за използване на утайките от отпадъчните води в селското стопанство

Socialwelfare
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителят на петицията изразява загриженост относно използването на утайките от отпадъчните води в селското стопанство в Европа и по-специално в Италия. Той осъжда постановление, прието от италианското правителство, което позволява използването на утайките от отпадъчните води като тор за селскостопански почви. Според него италианското законодателство и регионалната агенция за опазване на околната среда (l’Arpa Torino) не прилагат достатъчно високи стандарти за третиране и обезвреждане на утайките от отпадъчните води в Италия. Вносителят на петицията обяснява, че в резултат на това утайките от отпадъчните води се използват заедно с други промишлени отпадъци, съдържащи висока концентрация на химикали и водещи до замърсяване на почвите. Поради това той се обръща към Европейския парламент да призове за забрана на използването на утайките от отпадъчните води в селското стопанство в Европа.

Thank you for your support, Socialwelfare