„PRO-NUTRISCORE“

Európska komisia
102.588 Supporters 102.588 in European Union
  1. Launched May 2019

Žiadame Európsku komisiu, aby zaviedla zjednodušené označovanie „Nutriscore“ na potravinových výrobkoch s cieľom zabezpečiť európskym spotrebiteľom prístup ku kvalitným údajom o výživových hodnotách a ochranu ich zdravia. 1 Zlepšiť čitateľnosť a zrozumiteľnosť označovania výživovej hodnoty: aby bola výživová hodnota potraviny i v rámci širokej škály ponuky potravín na prvý pohľad zrejmá; 2 Prijať opatrenia v oblasti verejného zdravia a vyzvať výrobcov, aby zlepšili zloženie svojich výrobkov; 3 Harmonizovať výživové údaje na európskej úrovni zavedením jednotného oficiálneho systému označovania, a tým ukončiť nejasnosti, ktoré európskym spotrebiteľom spôsobuje veľké množstvo existujúcich log.

Thank you for your support, Cédric MUSSO