PRO-NUTRISCORE

Europska komisija
102.588 Supporters 102.588 in European Union
  1. Launched May 2019

Od Europske komisije tražimo da uvede pojednostavnjeno označivanje prehrambenih proizvoda („Nutriscore”) kako bi potrošači imali pristup kvalitetnim informacijama o nutritivnim vrijednostima te kako bi se zaštitilo njihovo zdravlje. 1. Uvesti čitljivije i jasnije označivanje prehrambenih proizvoda kako bi potrošač već na prvi pogled mogao odrediti nutritivnu vrijednost određene namirnice. 2. Poduzeti mjere za poboljšanje javnog zdravlja poticanjem proizvođača da poboljšaju sastav svojih proizvoda. 3. Uskladiti informacije o nutritivnim vrijednostima na europskoj razini uvođenjem jedinstvenog službenog sustava označivanja kojim bi se zamijenilo mnoštvo postojećih logotipa, koji zbunjuju europske potrošače.

Thank you for your support, Cédric MUSSO