PRO-NUTRISCORE

Evropska komisija
102.588 Supporters 102.588 in European Union
  1. Launched May 2019

Evropsko komisijo pozivamo, naj uvede poenostavljeno označevanje na živilih (Nutriscore), da bodo potrošnikom zagotovljene kakovostne informacije o hranilni vrednosti in da se zavaruje njihovo zdravje. 1. Uvesti lažje berljive in bolj razumljive oznake hranilne vrednosti, da bodo lahko potrošniki že na prvi pogled razbrali hranilno vrednost posameznega živila glede na druga razpoložljiva živila. 2. Ukrepati v zvezi z vprašanji javnega zdravja s spodbujanjem proizvajalcev, da izboljšajo sestavo svojih proizvodov. 3. Uskladiti informacije o hranilni vrednosti na evropski ravni z uvedbo enotnega uradnega sistema označevanja, ki bi zamenjal množico obstoječih logotipov, ki pri evropskih potrošnikih povzročajo zbeganost.

Thank you for your support, Cédric MUSSO