“PRO-NUTRISCORE”

3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Mēs aicinām Eiropas Komisiju uzlikt par pienākumu izvietot uz pārtikas produktiem vienkāršoto uzturvērtības marķējumu “Nutriscore”, lai nodrošinātu, ka patērētājiem tiek sniegta kvalitatīva informācija par uzturvērtību, un lai aizsargātu viņu veselību. 1. Padarīt uzturvērtības marķējumu vieglāk lasāmu un saprotamāku tā, lai pārtikas produkta uzturvērtība, ņemot vērā pārtikas produktu piedāvājuma daudzveidību, uzreiz būtu saprotama. 2. Īstenot pasākumus sabiedrības veselības problēmu risināšanai, mudinot nozares speciālistus uzlabot savu produktu sastāvu. 3. Ieviešot vienotu, oficiālu marķēšanas sistēmu, Eiropas līmenī saskaņot informāciju par uzturvērtību, tādējādi novēršot neskaidrību, kas Eiropas patērētājiem rodas pašreizējās logotipu pārpilnības dēļ.

Link to the petition

Image with QR code