PRO-NUTRISCORE

Evropská komise
102.588 Supporters 102.588 in European Union
  1. Launched May 2019

Žádáme Evropskou komisi, aby zavedla zjednodušené označování „Nutriscore“ pro potravinářské výrobky, které poskytne evropským spotřebitelům kvalitní údaje o výživových hodnotách a přispěje k ochraně jejich zdraví. 1. Zlepšit čitelnost a srozumitelnost výživového označování tak, aby byla výživová hodnota potraviny v širokém sortimentu potravin na první pohled srozumitelná. 2. Přijmout opatření v oblasti veřejného zdraví a vyzvat výrobce, aby zlepšili složení svých produktů. 3. Harmonizovat údaje o výživových hodnotách na evropské úrovni zavedením jednotného oficiálního systému označování a odstranit tak nepřehlednou situaci, které je evropský spotřebitel vystaven kvůli existenci velkého množství log.

Thank you for your support, Cédric MUSSO