„PRO-NUTRISCORE“

Европейска комисия
102.588 Supporters 102.588 in European Union
  1. Launched May 2019

Призоваваме Европейската комисия да наложи опростено етикетиране „Nutriscore“ на хранителните продукти, за да се гарантира, че на потребителите се предоставя качествена информация за хранителната стойност, и се опазва тяхното здраве. 1. Да направи етикетите с хранителна информация по-лесни за четене и разбиране: веднага да се разбира каква е хранителната стойност на храната, предвид голямото разнообразие от предоставяни храни; 2. Да предприеме действие по отношение на общественото здраве, като насърчава работещите в бранша да подобрят състава на своите продукти; 3. Да хармонизира информацията за хранителната стойност на европейско равнище чрез налагане на единна официална система за етикетиране, с което да се сложи край на объркването, изпитвано от европейските потребители, когато се сблъскват с множеството съществуващи марки.

Thank you for your support, Cédric MUSSO