PRO-NUTRISCORE

Cédric MUSSO
Európai Bizottság
111.475 Supporters 111.475 in Europäische Union
The petition was withdrawn by the petitioner
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy tegye kötelezővé az egyszerűsített „Nutriscore” címke használatát az élelmiszeripari termékeken, hogy az európai fogyasztók minőségi tájékoztatást kapjanak az élelmiszercikkek tápértékéről egészségük megőrzése érdekében. 1. Egyszerűsíteni kell az élelmiszerek tápértékjelölését, hogy az könnyebben olvasható és értelmezhető legyen, hogy egy pillantással fel lehessen mérni egy-egy élemiszercikk tápértékét a nagy élelmiszerkínálat ellenére. 2. A közegészségügyi problémák megoldása érdekében arra kell ösztönözni a szakembereket, hogy javítsák termékeik összetételét. 3. Egységes hivatalos címkézés bevezetésével európai szinten össze kell hangolni a tápértékre vonatkozó tájékoztatást, hogy véget lehessen vetni annak a zűrzavarnak, amellyel az európai fogyasztók szembesülnek a létező logók sokasága miatt.

Thank you for your support, Cédric MUSSO

openPetition international