Bildung

Privind utilizarea limbajului aviatic în engleză în domeniul UE privind întreținerea avioanelor

Steve Bentley
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Petiționarul solicită Comisiei Europene și Agenției Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) să examineze posibilitatea de a se introduce folosirea obligatorie a limbii engleze în procesul de comunicare, de documentare și de gestionare a întreținerii avioanelor, în toate statele membre UE, inclusiv prin introducerea competenței de limbă engleză în domeniul aviatic ca cerință fundamentală pentru personalul și pentru autoritățile în cauză.Petiționarul reamintește îmbunătățirea considerabilă privind siguranța pasagerilor aerieni atunci când, după coliziunea tragică a două avioane în 1977, în Tenerife, engleza a fost făcută obligatorie pentru piloți și pentru controlul traficului aerian în toată Uniunea Europeană. Siguranța ar putea fi asigurată complet prin evitarea riscurilor legate de siguranță care ar putea apărea în urma neînțelegerii și a interpretării incorecte a datelor din domeniul întreținerii avioanelor.

Thank you for your support, Steve Bentley