Bildung

O upotrebi engleskog jezika u sektoru EU-a za održavanje zračnog prometa

Steve Bentley
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched 15/01/2020

Podnositelj predstavke traži od Europske komisije i Agencije Europske unije za sigurnost zračnog prometa (EASA) da razmotre obveznu primjenu engleskog jezika u komunikaciji, dokumentaciji i upravljanju u području održavanja zračnog prometa u svim državama članicama EU-a, kao i uvođenje provjere sposobnosti upotrebe engleskog jezika u zračnom prometu kao temeljnog preduvjeta za osoblje i za nadležna tijela.Podnositelj predstavke podsjeća na znatno poboljšanje sigurnosti za putnike u zračnom prometu kada je, nakon tragičnog sudara dvaju zrakoplova 1977. na Tenerifeu, engleski postao obvezan za pilote i kontrolu zračnog prometa diljem Europske unije.Ta bi se sigurnosna slika mogla poboljšati izbjegavanjem sigurnosnih rizika prouzrokovanih nedostatkom razumijevanja i pogrešnog tumačenja podataka u području održavanja zračnog prometa.

Thank you for your support, Steve Bentley