Bildung

Ve věci používání anglického jazyka v oblasti údržby letadel

Steve Bentley
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Předkladatel vyzývá Evropskou komisi a Agenturu Evropské unie pro bezpečnost letectví ke zvážení zavedení angličtiny jako jazyka pro komunikaci, dokumentaci a proces řízení v oblasti údržby letadel napříč všemi členskými státy EU, včetně jazykové kompetence jakožto základního předpokladu pro zaměstnance a orgány zapojené do údržby letadel.Předkladatel odkazuje na značné zlepšení bezpečnosti pro cestující v letecké dopravě, kterého bylo dosaženo po tragické srážce dvou letadel v roce 1977 na Tenerife, kdy byla angličtina zavedena jako jazyk povinný pro piloty a řízení letového provozu napříč EU.Bezpečnost by mohla být zdokonalena tím, že by se zabránilo bezpečnostním rizikům spojeným s nedostatečným porozuměním a nesprávnou interpretací dat v oblasti údržby letadel.

Thank you for your support, Steve Bentley