Bildung

относно използването на английски авиационен език при авиационната поддръжка в ЕС

Steve Bentley
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Вносителят на петицията отправя искане към Европейската комисия и Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (ЕААБ) да разгледат задължителното прилагане на английския език в процеса на комуникация, документиране и управление в авиационната поддръжка във всички държави членки на ЕС, включително за посочването на владеенето на авиационен английски език като основно изискване за персонала и участващите органи.Вносителят на петицията припомня значителното подобряване на безопасността за пътниците във въздушния транспорт, когато след трагичния сблъсък на два самолета през 1977 г. в Тенерифе, английският език е станал задължителен за пилотите и контрола на въздушното движение в целия Европейски съюз.Безопасността може да бъде доразвита чрез избягване на рискове за безопасността, произтичащи от неразбиране и неправилно тълкуване на данни в областта на авиационното поддържане.

Thank you for your support, Steve Bentley