Bildung

Angol légiközlekedési nyelv használatáról az uniós légiközlekedés-karbantartási környezetben

Steve Bentley
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

A petíció benyújtója arra kéri az Európai Bizottságot és az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségét (EASA), hogy fontolják meg az angol nyelv valamennyi uniós tagállamban történő kötelező alkalmazását a légi járművek karbantartásával kapcsolatos kommunikációs, dokumentációs és irányítási folyamatok terén, valamint határozzák meg alapvető követelményként a légi közlekedéssel kapcsolatos angol nyelvi kompetenciát az érintett személyzet és hatóságok számára.A petíció benyújtója emlékeztet a légi utasok biztonsági helyzetének jelentős javulására, amely annak köszönhetően történt, hogy az angol nyelv használatát az Európai Unió egész területén kötelezővé tették a pilóták és légi forgalmi irányítás számára, miután Tenerife szigetén két repülőgép tragikus módon összeütközött.A légi járművek karbantartására vonatkozó adatok ismeretének hiányából és helytelen értelmezéséből adódó biztonsági kockázatok elkerülésével a biztonsági kirakós játék összes darabja a helyére kerülhetne.

Thank you for your support, Steve Bentley