Bildung

Par angļu aviācijas valodas izmantošanu ES aviācijas tehniskās apkopes vidē

Steve Bentley
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched 15/01/2020

Lūgumraksta iesniedzējs lūdz Eiropas Komisiju un Eiropas Aviācijas drošības aģentūru (EASA) apsvērt iespēju obligāti ieviest angļu valodu aviācijas tehniskās apkopes saziņā, dokumentācijā un pārvaldības procesā visās ES dalībvalstīs, tostarp nosakot angļu valodas kompetenci aviācijas jomā par būtisku prasību iesaistītajam personālam un iestādēm.Lūgumraksta iesniedzējs atgādina, ka drošības situācija gaisa transporta pasažieru pārvadājumu jomā ir ievērojami uzlabojusies, pēc tam, kad 1977. gadā notika traģiskā divu lidmašīnu sadursme virs Tenerifes, visā Eiropas Savienībā visiem pilotiem un gaisa satiksmes kontroles darbiniekiem bija obligāti jālieto angļu valoda.Minēto situāciju drošības jomā varētu papildināt, novēršot drošības riskus, ko rada nesaprašanās un datu nepareiza interpretācija aviācijas apkopes jomā.

Thank you for your support, Steve Bentley