Bildung

O používaní leteckej angličtiny v prostredí údržby lietadiel EÚ

Steve Bentley
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched 15/01/2020

Predkladateľ petície žiada Európsku komisiu a Agentúru Európskej únie pre bezpečnosť letectva (EASA), aby zvážili povinné používanie anglického jazyka v komunikačnom, dokumentačnom a riadiacom procese v oblasti údržby lietadiel vo všetkých členských štátoch EÚ, pričom by sa ovládanie leteckej angličtiny stanovilo ako základná požiadavka pre zamestnancov a príslušné orgány.Predkladateľ petície pripomína výrazné zlepšenie bezpečnostnej situácie pre cestujúcich v leteckej doprave, keď po tragickej zrážke dvoch lietadiel v roku 1977 na Tenerife bola angličtina zavedená ako povinný jazyk pre pilotov a riadenie letovej prevádzky v celej Európskej únii.Tento bezpečnostný obraz by sa mohol doplniť tým, že by sa zabránilo bezpečnostným rizikám v dôsledku nedostatočného porozumenia a nesprávnej interpretácie údajov v oblasti údržby lietadiel.

Thank you for your support, Steve Bentley