Umwelt

Privind presupusa desconsiderare a tratamentului crud la care sunt supuse animalele de către autoritățile municipale din Klaipėda (Lituania)

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționarul este îngrijorat de tratamentul crud la care sunt supuse animalele, susținut, se pare, de municipalitatea Klaipėda, în Lituania. Municipalitatea Klaipėda a încheiat un contract cu societatea cu răspundere limitată Nuaras privind tratamentul animalelor fără stăpân din orașul Klaipėda. Petiționarul susține faptul că societatea Nuaras abuzează cu cruzime de animale de peste 20 de ani. În ciuda protestelor multiple și persistente ale cetățenilor și ale organizațiilor pentru protecția animalelor, prin care s-a solicitat încetarea acordurilor contractuale cu societatea Nuaras, municipalitatea alocă responsabilitatea cu privire la tratamentul și îngrijirea animalelor fără stăpân din Klaipėda aceluiași furnizor de servicii. În opinia petiționarului, această practică încalcă articolul 13 din TFUE, precum și normele legale naționale și internaționale privind tratamentul animalelor ca ființe sensibile la care a aderat Lituania.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė