Umwelt

Dėl tariamo Klaipėdos miesto (Lietuva) savivaldybės žiauraus elgesio su gyvūnais

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Peticijos pateikėjas susirūpinęs dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, kurį tariamai palaiko Klaipėdos miesto (Lietuva) savivaldybė. Klaipėdos miesto savivaldybė su uždara akcine bendrove „Nuaras“ sudarė susitarimą dėl benamių gyvūnų gaudymo Klaipėdos mieste. Peticijos pateikėjas teigia, kad jau daugiau kaip 20 metų „Nuaras“ žiauriai ir netinkamai elgiasi su gyvūnais. Nepaisant daugybės nuolat gyventojų bei gyvūnų apsaugos organizacijų, prašančių nutraukti sutartimi įformintus susitarimus su UAB „Nuaras“, reiškiamų protestų, savivaldybė atsakomybę už benamių gyvūnų gaudymą ir globą Klaipėdoje paskiria tam pačiam paslaugų teikėjui. Peticijos pateikėjo nuomone, tokia praktika pažeidžia SESV 13 straipsnį bei nacionalinės ir tarptautinės teisės normas dėl elgesio su gyvūnais kaip jusliais gyviais, kurių laikosi Lietuva.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė