Umwelt

Klaipėda (Leedu) kohaliku omavalitsuse poolse väidetava reageerimata jätmise kohta seoses loomade julma kohtlemisega

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petitsiooni esitaja on mures loomade julma kohtlemise pärast, mida väidetavalt toetab Klaipėda kohalik omavalitsus. Klaipėda kohalik omavalitsus on sõlminud piiratud vastutusega äriühinguga „Nuaras“ lepingu hulkuvate loomade haldamise kohta Klaipėda linnas. Petitsiooni esitaja väitel on „Nuaras“ rohkem kui 20 aasta jooksul loomi pidevalt julmalt väärkohelnud. Vaatamata paljudele visadele protestidele, mida esitavad kodanike ühendused ja loomakaitseorganisatsioonid, kes nõuavad lepinguliste suhete lõpetamist äriühinguga „Nuaras“, usaldab kohalik omavalitsus vastutuse hulkuvate loomade haldamise ja hoolduse eest Klaipėdas ikkagi samale teenuseosutajale. Petitsiooni esitaja leiab, et selline teguviis on vastuolus ELi toimimise lepingu artikliga 13 ning samuti riiklike ja rahvusvaheliste õigusnormidega, mis käsitlevad loomade kohtlemist aistimisvõimeliste olenditena ja mida Leedu on kohustunud järgima.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė