Umwelt

Par to, ka pašvaldības iestādes Klaipēdā (Lietuvā), iespējams, ignorējušas nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzējs pauž bažas par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ko, kā tiek apgalvots, atbalsta Klaipēdas pašvaldība Lietuvā. Klaipēdas pašvaldība ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Nuaras" ir noslēgusi līgumu par darbu ar klaiņojošiem dzīvniekiem Klaipēdas pilsētā. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka jau vairāk nekā 20 gadu garumā "Nuaras" turpina nežēlīgi izturēties pret dzīvniekiem. Neskatoties uz daudzajiem un uzstājīgajiem iedzīvotāju un dzīvnieku aizsardzības organizāciju protestiem, kuros prasīts izbeigt līgumsaistības ar "Nuaras", pašvaldība Klaipēdā uztic darbu ar klaiņojošiem dzīvniekiem un to aprūpi tam pašam pakalpojumu sniedzējam. Pēc lūgumraksta iesniedzēja domām, šī prakse ir pretrunā LESD 13. pantam, kā arī Lietuvā spēkā esošajām valsts un starptautiskajām tiesību normām, kas attiecas uz izturēšanos pret dzīvniekiem kā justspējīgām būtnēm.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė