Umwelt

O navodnom zanemarivanju okrutnog postupanja općinskih vlasti u Klaipėdi (Litva) prema životinjama

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositelj predstavke zabrinut je zbog okrutnog postupanja prema životinjama koje navodno podupire općina Klaipėda u Litvi. Općina Klaipėda i društvo s ograničenom odgovornošću „Nuarasˮ sklopili su sporazum o postupanju prema zalutalim životinjama u općini Klaipėdi. Podnositelj predstavke tvrdi da društvo „Nuarasˮ već više od 20 godina okrutno postupa prema životinjama. Unatoč brojnim i ustrajnim prosvjedima građana i organizacija za zaštitu životinja koje zahtijevaju raskid ugovora s društvom „Nuaras“, općina odgovornost za liječenje i brigu o zalutalim životinjama u Klaipėdi dodjeljuje istome pružatelju usluga. Podnositelj predstavke smatra da se ovom praksom krši članak 13. UFEU-a te nacionalne i međunarodne pravne norme o postupanju sa životinjama kao čuvstvenim bićima kojih se Litva obvezala pridržavati.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė