Umwelt

Litvániai Klaipėdában az állatokkal való kegyetlen bánásmód önkormányzati hatóságok általi állítólagos figyelmen kívül hagyásáról

Petitioner
7 Supporters 7 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtóját aggasztja az állatokkal való kegyetlen bánásmód, amelyhez a klaipėdai önkormányzat állítólagosan hozzájárul. Klaipėda önkormányzata megállapodást kötött a „Nuaras” korlátolt felelősségű társasággal a Klaipėda városában elkóborolt állatok kezeléséről. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a Nuaras több, mint 20 éve folyamatosan kegyetlenül bánik az állatokkal. Az állampolgárok és az állatvédő szervezetek visszatérő és kitartó tüntetései ellenére, amelyek a Nuaras-szal kötött szerződéses megállapodások felbontását kérik, az önkormányzat továbbra is ugyanarra a szolgáltatóra ruházza a klaipėdai elkóborolt állatok kezelésének és ápolásának felelősségét. A petíció benyújtójának véleménye szerint ez a gyakorlat sérti az EUMSZ 13. cikkét, valamint az állatokkal mint érző lényekkel való bánásmód nemzeti és nemzetközi jogi normáit, amelyeket Litvánia elfogadott.

openPetition international