Umwelt

Litvániai Klaipėdában az állatokkal való kegyetlen bánásmód önkormányzati hatóságok általi állítólagos figyelmen kívül hagyásáról

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtóját aggasztja az állatokkal való kegyetlen bánásmód, amelyhez a klaipėdai önkormányzat állítólagosan hozzájárul. Klaipėda önkormányzata megállapodást kötött a „Nuaras” korlátolt felelősségű társasággal a Klaipėda városában elkóborolt állatok kezeléséről. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a Nuaras több, mint 20 éve folyamatosan kegyetlenül bánik az állatokkal. Az állampolgárok és az állatvédő szervezetek visszatérő és kitartó tüntetései ellenére, amelyek a Nuaras-szal kötött szerződéses megállapodások felbontását kérik, az önkormányzat továbbra is ugyanarra a szolgáltatóra ruházza a klaipėdai elkóborolt állatok kezelésének és ápolásának felelősségét. A petíció benyújtójának véleménye szerint ez a gyakorlat sérti az EUMSZ 13. cikkét, valamint az állatokkal mint érző lényekkel való bánásmód nemzeti és nemzetközi jogi normáit, amelyeket Litvánia elfogadott.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė