Umwelt

O tem, da naj bi mestni organi v Klajpedi v Litvi dopuščali kruto ravnanje z živalmi ,

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Vlagatelj peticije je zaskrbljen glede krutega ravnanja z živalmi, ki ga domnevno podpira občina Klajpeda v Litvi. Občina Klajpeda je sklenila sporazum z družbo z omejeno odgovornostjo Nuaras o ravnanju s potepuškimi živalmi v mestu Klajpeda. Vlagatelj peticije navaja, da podjetje Nuaras že več kot 20 let kruto muči živali. Kljub številnim in vztrajnim protestom državljanov in organizacij za zaščito živali, ki pozivajo k prekinitvi pogodbenih ureditev s podjetjem Nuaras, občina pristojnost za ravnanje s potepuškimi živalmi v mestu Klajpeda in za skrb zanje še vedno dodeljuje navedenemu ponudniku storitev. Vlagatelj peticije meni, da ta praksa krši člen 13 PDEU ter nacionalne in mednarodne pravne norme o ravnanju z živalmi kot čutečimi bitji, ki jih Litva mora upoštevati.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė