Umwelt

O údajnej nedbanlivosti orgánov mesta Klaipėda (Litva) ku krutému zaobchádzaniu so zvieratami

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľ petície je znepokojený krutým zaobchádzaním so zvieratami, ku ktorému údajne dochádza za podpory mesta Klaipėda v Litve. Mesto Klaipėda uzavrelo dohodu so spoločnosťou s ručením obmedzeným Nuaras o zaobchádzaní s túlavými zvieratami v meste Klaipėda. Predkladateľ petície tvrdí, že spoločnosť Nuaras kruto týra zvieratá už viac ako 20 rokov. Napriek početným a pretrvávajúcim protestom občanov a organizácií na ochranu zvierat, ktoré požadujú ukončenie zmluvného vzťahu so spoločnosťou Nuaras, mesto prideľuje zodpovednosť za starostlivosť o túlavé zvieratá v Klaipėde tomu istému poskytovateľovi služieb. Predkladateľ petície sa domnieva, že tieto praktiky sú v rozpore s článkom 13 ZFEÚ, ako aj s vnútroštátnymi a medzinárodnými právnymi normami o zaobchádzaní so zvieratami ako s cítiacimi bytosťami, ktorých zmluvnou stranou je aj Litva.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė