Umwelt

O údajnej nedbanlivosti orgánov mesta Klaipėda (Litva) ku krutému zaobchádzaniu so zvieratami

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície je znepokojený krutým zaobchádzaním so zvieratami, ku ktorému údajne dochádza za podpory mesta Klaipėda v Litve. Mesto Klaipėda uzavrelo dohodu so spoločnosťou s ručením obmedzeným Nuaras o zaobchádzaní s túlavými zvieratami v meste Klaipėda. Predkladateľ petície tvrdí, že spoločnosť Nuaras kruto týra zvieratá už viac ako 20 rokov. Napriek početným a pretrvávajúcim protestom občanov a organizácií na ochranu zvierat, ktoré požadujú ukončenie zmluvného vzťahu so spoločnosťou Nuaras, mesto prideľuje zodpovednosť za starostlivosť o túlavé zvieratá v Klaipėde tomu istému poskytovateľovi služieb. Predkladateľ petície sa domnieva, že tieto praktiky sú v rozpore s článkom 13 ZFEÚ, ako aj s vnútroštátnymi a medzinárodnými právnymi normami o zaobchádzaní so zvieratami ako s cítiacimi bytosťami, ktorých zmluvnou stranou je aj Litva.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė

openPetition international