Umwelt

относно предполагаемо пренебрегване на жестоко отношение към животни от страна на общинските органи в Клайпеда (Литва)

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителят на петицията изразява загриженост относно жестокото отношение към животни, за което има твърдения, че се подкрепя от община Клайпеда в Литва. Община Клайпеда е сключила договор с дружеството с ограничена отговорност „Nuaras“ за лечение на безстопанствените животни в град Клайпеда. Вносителят на петицията твърди, че в продължение на повече от 20 години „Nuaras“ продължава да се отнася жестоко към животните. Въпреки многобройните и настоятелни протести на граждани и организации за защита на животните, искащи договорът с „Nuaras“ да бъде прекратен, общината продължава да предоставя отговорността за лечението на безстопанствените животни и грижата за тях в Клайпеда на същия доставчик на услуги. Според вносителя на петицията тази практика е в нарушение на член 13 от ДФЕС, както и на националните и международните прави норми за отношение към животните като същества с усещания, спазвани от Литва.

Thank you for your support, Esu Klaipėdos miesto savivaldybės seniūnaitė